Thursday, November 1, 2012

Fluffy Meringue Frosting




This is the most fluffy frosting you can ever make!
It's so light and tasty that you can not stop eating.




We need:
1 1/2 cup white sugar
1/3 cup water
1/2 tsp cream of tartar
  3 egg whites
1 tsp vanilla extract



First we poor sugar, water and egg whites in a Bain-Marie saucepan and stir until it turns white (or until turn 75C/350K) .



Then we add the rest of the ingredients and we whip for 7-10 minutes.




The frosting is ready to decorate our cupcakes!



This frosting looks so lovely that I wouldn't add more decorating elements.



It's also  healthier than buttercream, because doesn't contain butter or so much sugar.



I decorated some of them with my  Quick & Easy Edible Glitter in pink-purple color



You really have to try this recipe!








If you like this post please share it with your friends, I will appreciate it



4 comments:

  1. τί όμορφα και λαχταριστά που είναι!
    και η διακόσμηση πολύ minimal, τους ταιριάζει!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστω πολυ!
      κι εγω ενθουσιαστηκα με το αποτελεσμα :)
      στεκεταιτοσο τελεια, δεν χαλαει με τιποτα το σχημα της σε αντιθεση με τα περισσοτερα frostings και ειναι τοσο λευκη και γυαλιστερη που δεν θες να τη φορτωσεις με περιττη διακοσμιση :)

      Delete
  2. sos.... την έφτιαξα αλλα δεν έγινε μαρέγκα!!!!!!τι έκανα λάθος;;;;;;;;;;;;;;;;;;χτυπούσε με το μιξερ 20΄....Είναι η άτιμη πεντανόστιμα και τόσο γυαλιστερη

    ReplyDelete
    Replies
    1. μηπως εκοψε γιατι χτυπηθηκε πολυ?
      πως εμοιαζε το τελικο αποτελεσμα?

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...